Policajti zasiahli proti podsvetiu, Piťa odviezli v putách

V Bratislave zasahovali policajti z vrtuľníka. Začala sa akcia Rambo proti skupine bratislavského podsvetia známej pod menom piťovci. Zásah policajtov proti skupine piťovcov z bratislavského Lamača sa začal v utorok približne o 4:30.

15.11.2011 07:53 , aktualizované: 14:05
piťovci, mafia Foto:
Objekt, v ktorom skoro ráno zasahovali kukláči aj pomocou vrtuľníka.
debata (60)

Príslušníci policajnej zásahovej jednotky sa do dvora rodinného domu, v ktorom býva Juraj Ondrejčák alias Piťo zlanili z vrtuľníka, informuje portál čas.sk. Ondrejčáka alias Piťa zadržali a odviezli v policajnom aute. Je obvinený z nedovoleného ozbrojovania.

Bolo počuť explózie výbušiek s dymom. Kukláči na dome rozbili niekoľko okien a vtrhli do vnútra. Vo vnútri domu prebieha domová prehliadka. Policajti sa medzi sebou do vysielačiek dorozumievajú krycími menami Rambo.

Lipšic: Ak si bosovia mafie mysleli, že stoja nad zákonom, presvedčili sme ich o opaku

Polícia ráno pri akcii zadržala 20 osôb, proti 23 osobám vzniesla obvinenie pre viaceré trestné činy, či už násilné alebo majetkové. Minister vnútra Daniel Lipšic ocenil prácu Úradu boja proti organizovanej kriminalite a Úradu špeciálnej prokuratúry.

„Táto akcia sa pripravovala dlhodobejšie a to, že neunikli absolútne žiadne informácie smerom k zločineckej skupine, považujem za nevyhnutný predpoklad úspechu,“ zdôraznil minister. Akcia bola podľa neho vykonaná vysoko profesionálne.

„Napriek tomu, že sa viacerí obvinení pokúšali utiecť pri zásahu, tak sa podarilo zadržať všetkých, o ktorých mali orgány činné v trestnom konaní záujem,“ dodal s tým, že ak si niektorí bosovia slovenskej mafie mysleli, že stoja nad zákonom, tak ich dnešné ráno presvedčilo o opaku.

Podrobnejšie o konkrétnom znení obvinení a trestných činoch bude verejnosť informovaná neskôr. Dôvodom sú prebiehajúce procesné úkony, podľa ministra by nové informácie mali byť zverejnené do konca týždňa.

Policajti súčasne zasiahli na ďalších miestach Bratislavy. V zoznamoch silných skupín bratislavského podsvetia, ktoré nedávno unikli z polície, je v skupine piťovcov 44 mien.

60 debata chyba