Nikto nemôže stáť nad zákonom, ani novinár, tvrdí minister Galko

Minister obrany Ľubomír Galko (SaS) v súvislosti s kauzou údajného odpočúvania novinárov denníka Pravda a sledovania riaditeľa spravodajskej televízie poznamenal, že ľudsky chápe rozhorčenie aj emócie novinárov.

22.11.2011 12:07
Ľubomír Galko Foto:
Minister obrany Ľubomír Galko
debata (8)

„Na druhej strane, ak je podozrenie zo spáchania trestného činu, som osobne presvedčený, že nie je rozdiel medzi politikom, trebárs ministrom, zamestnancom, podnikateľom, bežným človekom alebo novinárom,“ vyhlásil minister Galko po odchode z mimoriadneho rokovania osobitného výboru parlamentu na kontrolu vojenského spravodajstva, ktorý sa kauzou zaoberá. Či poslancov presvedčil, nevedel povedať.

„Možno budete ešte prekvapení z toho, ako to bude ďalej pokračovať, ja však nemôžem predbiehať, všetko je v rukách vyšetrovacích orgánov,“ dodal Galko. Zopakoval, že nikto nemôže stáť nad zákonom. „Ani minister, ani politik, ani podnikateľ, ani bežný človek, ani novinár, obzvlášť, keď vedome porušuje zákon a prípadne ho porušuje opakovane,“ uzavrel Galko.

Člen výboru Martin Fedor povedal, že Galko na výbore „povedal niekoľko informácií, ktorými sa zložila tá skladačka, o ktorej som ja chcel vedieť viac“. Zatiaľ však nemajú informácie, ktorými by sa potvrdilo alebo vyvrátilo, že odpočúvanie bolo zákonné. Rokovanie výboru ešte pokračuje

8 debata chyba