Uhliarik prikázal šéfom nemocníc zvýšiť platy lekárov o 300 eur

Minister zdravotníctva SR Ivan Uhliarik prikázal riaditeľom nemocníc zvýšiť plat všetkých lekárov v budúcom roku v priemere o 300 eur.

27.11.2011 18:31
Ivan Uhliarik Foto:
Podľa návrhu ministra Ivana Uhliarika by zdravotné poisťovne mali menej peňazí na zdravotnú starostlivosť a viac na vlastnú prevádzku.
debata (44)

Príkaz šéfa rezortu začalo ministerstvo zdravotníctva od nedele posielať do všetkých nemocníc, ktorých je zriaďovateľom, na základe memoranda podpísaného premiérkou Ivetou Radičovou. Na krátkom brífingu to vyhlásila hovorkyňa ministerstva Katarína Zollerová.

„Zároveň minister zdravotníctva vydal príkaz, aby v pondelok (28. 11.) v dopoludňajších hodinách riaditelia nemocníc dali každému lekárovi dodatok k pracovnej zmluve, ktorý im zvýšenie platov garantuje,“ dodala Zollerová.

V závislosti od toho, koľko lekárov v pondelok prijme zvýšenie platu a stiahne výpoveď, bude podľa Zollerovej ministerstvo rozhodovať o prispôsobení konkrétnych opatrení v nemocniciach. „Prípadne bude vláda rozhodovať o vyhlásení núdzového stavu,“ uviedla.

44 debata chyba