Lekári v Banskej Bystrici vo výpovednej lehote ochoreli

Viacerí z lekárov oboch banskobystrických fakultných nemocníc, Rooseveltovej aj detskej, ktorí sú v súčasnosti v končiacej výpovednej lehote, nenastúpili už v stredu do práce pre chorobu. Uviedol to predseda lekárskych odborov v Rooseveltovej nemocnici Jozef Baláž s tým, že on sám je doma a má teplotu.

30.11.2011 12:17 , aktualizované: 17:25
debata (9)

„Viacerí sa liečia doma, počty vám nepoviem, ale sú vysoké,“ povedal Baláž. Podotkol, že na zdraví lekárov sa asi podpísalo mrazivé počasie na utorkovom večernom stretnutí priaznivcov aktuálnej nátlakovej akcie lekárskych odborov na nádvorí Roosveltovej nemocnice.

Do práce nenastúpilo 15 lekárov vo výpovedi Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici. „Riešime to v rámci pripraveného krízového plánu zabezpečením chirurgie externistami,“ uviedol riaditeľ nemocnice Ján Nosko.

Konkretizoval, že osem lekárov doručilo práceneschopnosť. Do práce nenastúpilo šesť lekárov kliniky detskej chirurgie, sedem druhej detskej kliniky a dvaja z kliniky pediatrie a onkológie. K dnešnému dňu je v nemocnici stiahnutých 28 výpovedí, 32 lekárov vo výpovedi ešte stále je.

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikouF.D. Roosevelta bola 84 lekárom, ktorí sú vo výpovednej lehote, uložená pracovná povinnosť, uviedla Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie nemocnice.

Oddelenia infektológie, ORL, OAIM (oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny), psychiatrie a kliniky urologická, očná a plastickej chirurgie budú od štvrtka 1. decembra poskytovať akútnu zdravotnú starostlivosť. „Ostatné oddelenia sú funkčné a zdravotná starostlivosť bude na nich poskytovaná v štandardnom režime,“ dodala Maťašeje.

V Rooseveltovej nemocnici bolo celkovo podaných 201 výpovedí lekárov. K dnešnému dňu evidujú 146 platných výpovedí lekárov, ktoré doteraz späť vzaté neboli.

9 debata chyba