Figeľ vyzval Fica na súboj, podľa Baránka sa stavia za lídra pravice

Líder kresťanských demokratov Ján Figeľ vyzval predsedu Smeru Roberta Fica na diskusiu nielen o jeho diaľničných sľuboch a dnešnej realite, ale na ešte podstatnejšiu rozpravu o viacerých záležitostiach, ktorým čelia občania na Slovensku.

14.01.2012 11:44 , aktualizované: 17:09
Fico Figeľ Foto: ,
Predseda Smeru Robert Fico (vľavo) a šéf KDH Ján Figeľ.
debata (233)

„O ekonomike a nezamestnanosti, o sociálnej sfére a verejných financiách. A musíme tiež riešiť reformu verejnej správy, zlepšiť zákonnosť, boj s korupciou a kriminalitou. Takáto rozprava pomôže občanom spoznať, v čom sa líši socialistické smerovanie a kresťanskodemo­kratická cesta pri riešení záujmov občanov a formovaní charakteru štátu,“ vyhlásil Figeľ.

Predseda Smeru s potešením prijal výzvu predsedu KDH na diskusiu o výstavbe diaľnic a sociálnoekono­mických otázkach. „Pevne veríme, že sa čo najskôr nájde médium, ktoré takúto diskusiu zorganizuje,“ povedal hovorca Smeru Erik Tomáš.

Figeľ sa podľa analytika Jána Baránka výzvou Robertovi Ficovi na predvolebnú diskusiu v médiách stavia na post lídra pravice. Ako uviedol Baránek, predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda sa momentálne zaoberá Gorilou, čím uvoľnil priestor, ktorý sa veľmi šikovne snaží obsadiť KDH.

„Výzva Jána Figeľa najsilnejšej strane, znamená posun na miesto lídra. Keď niekto vyzýva najsilnejšieho na súboj, nemôže byť tretí, alebo štvrtý v poradí,“ uviedol Baránek, podľa ktorého je veľká šanca, aby KDH tento post lídra pravice aj obsadilo. „Bude to legitímny predvolebný súboj,“ uzavrel.

233 debata chyba