Droba: S Kočnerom si tykáme si, ale stretli sme sa pred rokom a pol

V prepise esemeskovej komunikácie medzi Mariánom Kočnerom a šéfom SaS Richardom Sulíkom sa spomína aj poslanec SaS Juraj Droba. Kočner Sulíka varuje, že KDH (označuje ich za hnedých) na neho niečo má. Najprv ho nemenuje a až na Sulíkovu otázku, o koho ide, odpovedá, že, bohužiaľ, o jeho priateľa Juraja Drobu, majiteľa apartmánu v Residence hoteli na Donovaloch.

03.02.2012 12:06
Juraj Droba Foto:
Juraj Droba
debata (8)

Na mysli mal podľa všetkého to, že Droba ešte za vlády Roberta Fica za nadhodnotenú sumu radil ministerstvu zdravotníctva pod vedením Richarda Rašiho. Drobova spoločnosť Droba and Partners pracovala pre ministerstvo zdravotníctva ako externý PR konzultant v rokoch 2009 až 2010. Jej hlavnou činnosťou bolo mediálne poradenstvo a propagácia rezortu.

Drobovu spoločnosť si najala firma SK-media, ktorá za Rašiho získala zákazku za 790-tisíc eur, vyplatená jej však pre predčasné skončenie zmluvy bolo len 770-tisíc eur. Droba mal za svoje služby dostávať 130 eur na hodinu. „Je to číry nezmysel,“ reagoval pre Pravdu Droba. Vec považuje za uzavretú záležitosť, keďže bola medializovaná už pred 13 mesiacmi.

O vzťahu s Kočnerom povedal, že sa naposledy stretli pred rokom a pol. „Poznať sa poznáme, aj si tykáme, ale Kočner pozná asi pol Bratislavy. Takisto je minimálne ďalších päť poslancov, ktorí od neho na Donovaloch tiež kupovali nehnuteľnosti,“ hovorí. „O apartmáne v Kočnerovom hoteli na Donovaloch povedal, že ho vlastní len na 50 percent spolu s kamarátom. Využívame ho, keď si ideme s rodinou zalyžovať. Kupoval som ho roku 2007 alebo 2008, dávno predtým, ako som vstupoval do politiky.“

8 debata chyba