Sulík: Kým Dzurinda a Mikloš neodídu, pravica nemá šancu na obrodu

Pre obrodu slovenskej pravice je podľa lídra strany Sloboda a Solidarita (SaS) nevyhnutný odchod predsedu SDKÚ Mikuláša Dzurindu z politiky. Dzurindu by mal nasledovať podpredseda a minister financií Ivan Mikloš.

05.02.2012 12:52
debata (36)

„Kým oni dvaja budú v slovenskej pravici, tak nie je šanca na jej obrodu, na nejaké znovuzotavenie sa slovenskej pravice,“ povedal Sulík. Dodal, že Dzurinda s Miklošom sú zároveň dvaja ľudia, voči ktorým počas pôsobenia v politike najviac zmenil postoje.

Za dôvod nepovažuje len udalosti popísané v spise Gorila, ale aj ľahkosť, s akou Dzurinda podľa Sulíka ignoroval vlastný sľub venovať sa zrušeniu imunity bezprostredne po schválení rozpočtu. Nešetril ani ďalších lídrov pravice. „Veľmi ma prekvapilo, ako málo si vážia svoje meno a svoj podpis pod nejakou dohodou“.

Miklošovi líder liberálov vyčíta najmä zmenu postoja pri zväčšovaní objemu záruk v dočasnom eurovale a zavádzanie verejnosti pri trvalom. „Mikloš tvrdí, že vyjednal, že budeme platiť menej, ale to nie je celá pravda. Deväť rokov síce budeme platiť menej, ale potom všetko doplatíme,“ poznamenal Sulík.

V SDKÚ Sulík vidí ľudí, ktorí by jej mohli vliať nový život, myslí si, že tam je dostatok slušných osobností. Menovať ich nechce, lebo to považuje za pomerne silný zásah do inej strany. „Skôr ma prekvapuje, že týmto slušných ľudí nevadí, že na čele takejto strany sú Dzurinda s Miklošom,“ uzavrel tému bývalého koaličného partnera.

36 debata chyba