Víkend má byť v znamení snehu, ale aj dažďa

Na sobotu meteorológovia predpovedajú zmenu oblačnosti, snežiť by malo v severnej časti Slovenska. V južnej časti stredného a západného Slovenska môže sa vyskytovať dážď so snehom, ale intenzita zrážok by mala byť nízka.

17.02.2012 17:37
sneh, vietor, zima, počasie, mráz, snehová búrka Foto:
Ilustračné foto
debata

Maximálna teplota by mala byť v priemere okolo nuly, v priemere dosiahne okolo 6–7 stupňov nad nulou „Oteplenie spôsobí, že v týchto lokalitách bude slabší občasný dáždik alebo dážď so snehom, ale malo by toho byť málo,“ vraví šéf oddelenia predpovedí SHMÚ Jozef Csaplár. Vietor by nemal spôsobovať problémy, pretože bude väčšinou slabý alebo bezvetrie. V noci a ráno v niektorých častiach Slovenska trošku primrzne.

V nedeľu od západu zasiahne ďalší frontálny systém a na mnohých miestach prinesie sneženie. V priebehu dňa bude postupovať od západu, takže východnú časť by mal zasiahnuť vo večerných hodinách a v južných častiach západného Slovenska by mohol byť dážď. Maximálna teplota bude okolo nuly, na juhozápade okolo 7 stupňov.

V pondelok ešte bude doznievať zrážková činnosť V priebehu dňa bude na juhu dážď, hore skôr sneh. Maximálna teplota cez deň by mohla byť zhruba od 0 do 5 stupňov, severné okresy budú mať ešte slabo pod nulou a v niektorých lokalitách bude doznievať čerstvý mierny vietor. V utorok by sa na naše územie mala rozšíriť výš. Väčšinou bude slnečné počasie a nad ránom relatívne silný mráz. Môže sa stať, že v niektorých dolinách sa ochladí na hodnoty blízke k mínus 15 stupňom.

debata chyba