V obci Staré Hory spadla lavína, na pomoc prišla armáda

Ozbrojené sily opäť pomáhajú pri mimoriadnej situácii. Tentoraz v obci Staré Hory, v časti Horný Jelenec, kde v nedeľu spadla lavína. Do obce odišli dvaja vojaci a ťažká technika. Pomáhajú spriechodniť cestu a odstraňovať návaly snehu.

19.02.2012 21:29
debata (5)

Starosta Starých Hôr Ján Kováč požiadal po vyhlásení mimoriadneho stavu o pomoc veliteľa Zmiešaného krídla Sliač Vladimíra Lisého. Ten vyčlenil vojakov a potrebnú techniku. Viac v tejto chvíli armáda pomôcť nemôže, pretože cesta je v danom úseku veľmi úzka a je potrebné odstrániť sneh.

„V sobotu som ubezpečila starostov na Kysuciach, že armáda je v krízových situáciách vždy pripravená pomôcť. Staré Hory to len dokazujú. Pomohli sme hneď, ako nás o pomoc požiadali. Naďalej však platí aj moje druhé vyjadrenie, že vojakov netreba zneužívať a do prác na odstraňovaní následkov snehových kalamít musia obce a mestá zapojiť aj nezamestnaných. S technikou z našej strany problém určite nebude,“ povedala premiérka Iveta Radičová, poverená riadením ministerstva obrany.

Premiérka navštívila viaceré samosprávy na Kysuciach, aby skontrolovala stav po snehovej kalamite, ktorá obce a mestá v uplynulých dňoch zasiahla. Apelovala na starostov aj primátorov, aby sa v podobných prípadoch zachovali zodpovedne a svoje požiadavky o pomoc adresovali na kompetentné orgány včas. Zároveň ubezpečila, že prvými refundáciami nákladov, ktoré obciam vznikli, či už pri mrazoch, alebo kalamitnom snežení, sa bude zaoberať už na najbližšom rokovaní vlády.

5 debata chyba