Fico priznáva, že Smer počas vlády robil chyby

Predseda Smeru Robert Fico priznáva, že počas štvorročného vládnutia sa mohla jeho strana viacerým chybám vyhnúť. "Či už išlo o personálne nominácie, alebo o ľudské zlyhanie konkrétneho človeka v nejakom konkrétnom projekte. Nikto nie je neomylný," povedal Fico.

25.02.2012 12:55
debata (154)

Podľa neho je dôležité, si priznať a uvedomiť chyby, pretože potom vie, že niektoré veci nesmie zopakovať, ak sa Smeru podarí byť súčasťou vlády.

Ľudia sú podľa Fica ako keby pripravení na to, že pri ozdravovaní verejných financií to nebude jednoduché. „Za to ale musíte ľuďom niečo dať. Už nemôže prísť vláda, ktorá bude rozhádaná, neprofesionálna, ministri sa budú učiť vo funkciách. Príde minister obrany, ktorý by mal automaticky sedieť v orgánoch NATO a komunikovať so svojimi kolegami a on povie, že sa ide učiť angličtinu. Takéto čosi už musí na Slovensku skončiť,“ vyhlásil.

Ľudia podľa Fica potrebujú slušný profesionálny politický výkon, ktorý bude založený na ľuďoch vyberaných inak, ako to bolo v predchádzajúcich rokoch. „My sa o to pokúsime. Ak by som mal povzbudzovať voličov Smeru povedal by som, že toto je naša ambícia v nie jednoduchých časoch, ktoré idú. Podať slušný profesionálny politický výkon a garantovať ľuďom, že štát zaberie, keď je to dôležité,“ zdôraznil s tým, že štát ukázal posledných 18 mesiacov, že ho nemal kto štartovať, pretože pravica ho ignorovala.

„Pravica nepovažuje štát za dobrý nástroj. My sme etatisti. My tvrdíme, že štát musí zaberať vtedy, keď je to nevyhnutné. Toto je hlavný dôvod pri všetkých tých chybách, ktoré sme urobili, prečo by Smer mal opäť získať slušnú podporu slovenskej verejnosti,“ dodal.

154 debata chyba