Galko reaguje na článok Pravdy o odpočúvaní novinárov

Redakcii Pravdy sa v utorok nepodarilo získať reakciu exministra obrany Ľubomíra Galka na pripravovaný článok o odpočúvaní novinárov. V stredu Galko poskytol vyjadrenie tlačovým agentúram.

29.02.2012 16:14
Galko, SaS Foto:
Bývalý minister obrany Ľubomír Galko
debata (3)

V článku sa uvádza, že odpočúvanie novinárov a riaditeľa spravodajskej televízie TA3 Michala Gučíka mal podľa uznesenia o začatí trestného stíhania nariadiť bývalý minister obrany Ľubomír Galko (SaS).

Pre agentúru SITA exminister obrany a dnes poslanec NR SR za SaS Ľubomír Galko povedal, že tvrdenia médií, že on vydal rozkaz agentom Vojenského obranného spravodajstva na odpočúvanie troch novinárov a šéfa televízie TA3 Michala Gučíka, za absolútny nezmysel.

„Príkazy na nasadzovanie ITP (informačno-technické prostriedky) som ja osobne nedával, žiadne žiadosti sudcovi som nepodpisoval, neschvaľoval a dokonca som žiadne žiadosti o nasadenie ITP ani nevidel,“ uviedol Galko na margo medializovaných informácií vo vyjadrení pre agentúru TASR.

Galko dnes nechcel špekulovať, či sa môže vrátiť na post ministra obrany po voľbách v prípade, že kauza nebude doriešená. „Po tomto moste prejdeme po tom, keď k nemu prídeme,“ povedal.

3 debata chyba