Cola nesúvisela s Gorilou, chcel som byť v kondícii, tvrdí Fico

Cola v ruke predsedu Smeru Roberta Fica počas volebnej noci nebola odkazom čitateľom spisu Gorila, v ktorom sa píše, že si dal spomínaný nápoj na údajnom stretnutí v odpočúvanom byte s šéfom finančnej skupiny Penta. Fico chcel byť ráno po volebnej noci podľa vlastných slov v dobrej kondícii.

17.03.2012 13:57
Fico, Smer, voľby 2012 Foto:
Radosť v centrále strany Smer počas volebnej noci. Jej líder Rober Fico - s kolou v ruke - sa ocitol nad hlavami spolustraníkov.
debata (15)

„Keďže ja nepijem kávu, lebo mi nerobí dobre, jediný zdroj kofeínu hľadám v Coca-Cole, preto som Coca Colu mal pri sebe, nebolo za tým nič iné,“ povedal v Sobotných dialógoch Slovenského rozhlasu. Povedal, že Smer išiel do volieb pokojne, lebo bolo zrejmé, že kauza Gorila nemá so stranou nič spoločné.

„Verejnosť presne vedela, že išlo o kauzu z rokov 2005, 2006, keď bol Smer v opozícii. Preto netreba hľadať žiadne symboly alebo nejaké vyjadrenia, ktoré by mali byť prejavom sily, že pozrite sa ja si toto môžem dovoliť,“ vysvetľoval líder Smer v relácii.

Podľa jeho slov bola noc po predchádzajúcich voľbách v roku 2010 bujará – vtedy ich tiež vyhrali, ale nemali dosť hlasov na zostavenie vlády. Teraz videli v Smere už od polnoci počas priebežného počítania hlasov, že to bude zaujímavý výsledok -prekvapil ich a doteraz majú z neho rešpekt.

„Bol som si absolútne vedomý, toho že nemôžem nebyť ráno v perfektnej kondícii z hľadiska únavy, z hľadiská mediálnych výstupov, pretože bolo treba povedať prvé posolstvá od rána,“ povedal Fico. Pripustil, že keď už držal v ruke fľašu spomínaného nápoja, tak ma ani neponúkali, aby si dal pohár vína alebo niečo podobné.

Fico opäť nepovedal, či bol alebo nebol v údajne odpočúvanom byte na Vazovovej ulici v Bratislave. „Toto nemá s nami nič spoločné, ja sa vôbec k nepodstatným stretnutiam a miestam nebudem vracať,“ povedal Fico. Podľa neho je dôležité, aby orgány činné v trestnom konaní mali dostatočne vytvorené podmienky na vyšetrenie tejto kauzy. Podľa neho by bolo prelomom slovenskej politiky, keby sa podarilo vyšetrovaním potvrdiť, či niekto bral provízie z privatizácie, ako sa v spise tvrdí, alebo či sa kupovali poslanci.

15 debata chyba