Minister hospodárstva Malatinský prenajíma dom Haščákovi z Penty

Nový minister hospodárstva Tomáš Malatinský priznal, že dlhodobo prenajíma Jaroslavovi Haščákovi z finančnej skupiny Penta svoj dom v uzavretom areáli v Záhorskej Bystrici pri Bratislave. Zmluva o prenájme je podľa ministra dvojstranová a veľmi jednoduchá.

10.04.2012 14:44
Malatinský Foto:
Minister hospodárstva Tomáš Malatinský.
debata (376)

„Nájomné je štyritisíc eur,“ spresnil Malatinský na tlačovej besede. Zmluvu uzavreli hneď po skolaudovaní domu, podľa ministra to bolo v roku 2005 alebo 2006. Malatinský v pondelok telefonoval s Haščákom, či môže zmluvu zverejniť, lebo sa na ňu novinári pýtajú. Minister uviedol, že Haščák ho požiadal, aby bol rozhovor rýchly, lebo bol práve v saune. Proti zverejneniu zmluvy Haščák podľa ministra nenamietal. Keďže trvá už asi sedem rokov, nevidel v tom problém.

Malatinský neplánuje teraz prenájom zrušiť, tvrdí, že Penta ho nebude ovplyvňovať. „Nemienim tú zmluvu zrušiť, lebo ja si myslím, že je pre mňa výhodná a nemyslím si, že teraz by som predal ja neviem Bratislavský hrad pánu Haščákovi za to, že má zmluvu so mnou,“ povedal minister. Súkromné číslo na Haščákov telefón má, ale nevolá si s ním bežne. S podozreniami, že by Haščák mohol na neho mať priamy vplyv, bude minister podľa vlastných slov žiť. „Ja žijem s mnohými podozreniami,“ do­dal.

Zároveň dal čestné slovo, že s Haščákom neudržuje obchodné styky od roku 2003. „Medzi tým sme sa stretli párkrát zdvorilostne, to je všetko,“ vyhlásil. Premiérovi Robertovi Ficovi podľa vlastných slov nemusel vzťah s Haščákom vysvetľovať, ani sa ho na to nepýtal.

376 debata chyba