Gašparovičovi sa plietol jazyk: OSN - Organizácia spojených nádorov

Prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi sa na spoločnej tlačovej konferencii slovinským náprotivkom Danilom Türkom plietol jazyk.

12.04.2012 17:20
Gašparovič, Türk Foto:
Prezident Ivan Gašparovič so slovinským kolegom Danilom Türkom.
debata (79)

„Ja som veľmi rád, že aj v Organizácii spojených nádorov, názorov, spojených nádor…, spojených národov, kde sa rozhoduje o veľmi dôležitých veciach, vždy nájdeme spoločnú reč a to je veľmi dôležité,“ povedal vo svojom príhovore.

Gašparovičovi sa neplietol jazyk po prvýkrát. V minulosti tiež otituloval expremiérku Radičovú za predsedníčku Smeru, pápeža Benedikta XVI. za Dominika a v novembri 2005 si dokonca zamenil Chorvátsko za Srbsko. „Srbsko je krajina, ktorá dynamicky začala rozvíjať svoje hospodárstvo“, uviedol vtedy po stretnutí s prezidentom Chorvátska Stipe Mesičom.

O rok neskôr si zasa pomýlil britského expremiéra Johna Majora za jeho nástupcu Tonyho Blaira. "Ja som vyslovil svoj názor aj pred pánom Majorom” – prezident sa pozabudol po stretnutí s ministrom obrany Martinom Fedorom, s ktorým hovoril o odchode koaličných vojsk z Iraku, a namiesto Blaira, s ktorým o tejto téme naozaj hovoril, si spomenul na jeho predchodcu Majora.

Okrem iného označil prezident reformnú zmluvu EÚ, tzv. „Lisabonskú zmluvu“ za „libanonskú“.

79 debata chyba