Procházka chce, aby zlaté padáky zaplatilo KDH z vlastných peňazí

Predsedníctvo KDH sa bude vo štvrtok na mimoriadnom zasadnutí zaoberať neprimerane vysokým odstupným, ktoré zobrali členovia KDH pri odchode z manažérskych funkcií štátnych podnikov. Agentúre to potvrdil člen predsedníctva Peter Belinský. Podľa neho by nominanti kresťanských demokratov mali neprimerane vysoké odstupné vrátiť.

13.06.2012 16:07 , aktualizované: 17:38
Radoslav Procházka Foto:
Poslanec KDH Radoslav Procházka
debata (136)

KDH by malo podľa poslanca NR SR Martina Fronca vyvodiť dôsledky z vysokých odmien, ktoré dostali nominanti hnutia po odchode z funkcií. Ako povedal Fronc, ich odmeny a odstupné boli neprimerané.

Podľa podpredsedu KDH Júliusa Brocku je vysoké odstupné poškodením dobrého mena KDH. „Je to hrubé politické zlyhanie a necitlivosť v dnešnej dobe,“ povedal Brocka.

Členom KDH je napríklad Pavel Kravec, ktorý bol generálnym riaditeľom Železničnej spoločnosti Slovensko a na odstupnom a odmenách dostal takmer 170 000 eur.

Procházka navrhne, aby KDH zlaté padáky preplatilo

Poslanec Radoslav Procházka chce na zasadnutí bratislavskej Krajskej rady KDH navrhnúť, aby zlaté padáky pre bývalých nominantov kresťanských demokratov strana preplatila z vlastných peňazí.

„Dnes večer na bratislavskej Krajskej rade KDH navrhnem prijatie výzvy Predsedníctvu KDH, aby prijalo rozhodnutie, ktorým vyzvem straníckych nominantov v rezorte dopravy na vrátenie neprimeraných odmien. A navrhnem snemu, aby súhlasil so záväzkom hnutia, že všetko to, čo nominanti nevrátia, by sa vrátilo z vlastných príspevkov za hlasy,“ vyhlásil Procházka.

„Dlhodobo nielen ja osobne, ale aj hnutie ako také presadzuje majetkovú zodpovednosť verejných funkcionárov. Dnes ten zákon ešte nemáme a tak možno tú zodpovednosť bude musieť v nejakom rozsahu niesť priamo strana,“ dodal.

136 debata chyba