Hlina sa chystá kvôli Luníku IX blokovať objekty vyplácania sociálnych dávok

Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (OĽaNO) sa chystá v auguste v čase vyplácania sociálnych dávok štrajkovať pred objektmi, v ktorých sa dávky vyplácajú. Okupačným štrajkom, ako pracovne pripravovaný protest nazýva, chce docieliť, aby si obyvatelia Luníka IX upratali ulicu, na ktorej si urobili odpadovú skládku.

14.07.2012 20:24
debata (58)

„V prípade, že nedôjde k uprataniu tejto ulice, je úvaha, že budeme štrajkovať pred objektmi, v ktorých sa vyplácajú sociálne dávky. V praxi to bude prebiehať asi tak, že dôjde k fyzickému blokovaniu objektov v čase vyplácania dávok,“ uviedol Hlina na piatkovej tlačovej konferencii v Bratislave.

Opozičný poslanec za OĽaNO sa nazdáva, že „okupačný štrajk“ môže byť popudom pre dotknuté osoby, aby situáciu začali riešiť. Obyvatelia Luníka IX majú podľa jeho slov na upratanie mesiac. Hlina pripomína, že občania Slovenska majú z ústavy právo na čisté životné prostredie a rovnako aj na štrajk. Preto, ak nedôjde k uprataniu, bude štrajkovať. Verí, že sa k nemu pridajú aj ďalší „bojovníci“, ktorým záleží na odprataní neporiadku na Luníku IX.

58 debata chyba