Z čoho žije Karol Mello?

Alicante, Krakov, Praha, Belize. Karol Mello cestuje po svete, žije vo vychytených destináciách, platí drahých právnikov. Kde všade okrem spomínaných krajín sa ešte na úteku pred spravodlivosťou ukrýval, možno len hádať.

19.07.2012 20:00 , aktualizované: 20.07.2012 08:05
Karol Mello Foto: ,
Karol Mello.
debata (64)

Z čoho to všetko muž, ktorého meno je polícii známe už od 90. rokov a spája sa najmä s hornonitrianskym podsvetím, financuje a ako je možné, že sa mu podarilo už toľkokrát uniknúť?

Podľa informácií Pravdy môžu za jeho finančným zázemím stáť bývalí spoločníci expolicajta, ktorého vraždu si mal Mello podľa obžaloby objednať. Prokuratúra ho za tento čin, pri ktorom v Moste pri Bratislave zahynula družka expolicajta a desaťročný syn, obžalovala. Vraždu si mal podľa obžaloby Mello objednať preto, aby spoločníci nemuseli expolicajtovi, ktorý plánoval s novou rodinou odchod do zahraničia, vyplatiť podiel z firmy. „Aby to celé neprasklo, ho majú teraz expolicajtovi spoločníci ako vecné bremeno. A platia jeho útek. Popri tom držia nad ním stále ochrannú ruku nielen na Slovensku, ale aj v Česku a Maďarsku vďaka jeho kontaktom ešte z Černákovej éry,“ hovorí policajný zdroj blízky vyšetrovaniu.

Mello má podľa zdrojov z justičného prostredia aj kontakty na policajtov. Konkrétne minimálne na dvoch, ktorí pochádzajú tak ako Mello z Prievidze a v minulosti s ním mali aj spoločné obchodné aktivity. Nie je preto vylúčené, že Mello bol po svojom zmiznutí vlani v máji informovaný o tom, že polícia vie, kde sa ukrýva a prípadne aj o chystanej policajnej akcii na jeho opätovné zadržanie.

Náhodou zrejme nie je ani to, že v júni tohto roka dostali médiá anonymnú informáciu o tom, kde by sa mal zdržiavať, spolu s fotografiou, na ktorej bol zachytený v známej pražskej krčme. Je otázne, či to nemalo byť varovanie, že je mu polícia na stope. Tá mala totiž už v máji presné informácie, kde sa Mello zdržiava. V maile zaslanom redakcii českého denníka Mladá Fronta Dnes anonym upozornil, že Mello je skrytým majiteľom známeho pražského nevestinca. Ten odkúpila v roku 2005 istá spoločnosť patriaca českému podnikateľovi. Jedným z jeho dvoch konateľov je od vlaňajšieho apríla aj Slovenka, ktorá je príbuzná s podnikateľmi v hazardných hrách, ktorí podnikali spolu s expolicajtom.

© Autorské práva vyhradené

64 debata chyba