Vládny Smer opäť loví v opozičných vodách

Vládny Smer opäť loví v opozičných vodách.

28.07.2012 16:18
Peter Pollák Foto:
Poslanec OĽaNO Peter Pollák.
debata (9)

Tvrdí to webový portál Aktuálne.sk. Stále pravdepodobnejšie je, že splnomocnenca pre rómske komunity Miroslava Polláka vystrieda jeho menovec z Obyčajných ľudí a nezávislých osobností. Nasvedčujú tomu kuloárne informácie z prostredia strany Smer.

Peter Pollák by sa tak stal už druhým opozičným politikom v službách vlády Roberta Fica. Pred mesiacom sa totiž splnomocnencom pre menšiny stal poslanec Mosta-Híd László Nagy. Je logické, že so Smerom som v kontakte v súvislosti s touto témou, pretože tvoria vládu a ja som človek, ktorý prišiel do parlamentu, aby s touto témou niečo urobil, reagoval Pollák. Zdôraznil, že pre neho je dôležité byť súčasťou parlamentu. Byť poslancom je pre Polláka podľa jeho slov viac, než byť len splnomocnencom. Zatiaľ neprišla žiadna oficiálna ponuka, svoju prácu sústreďujem na to, aby som svoj poslanecký mandát vykonával čo najlepšie, dodal poslanec.

Neskrývam – zatiaľ neoficiálne debaty so Smerom skutočne vedieme, pripustil Igor Matovič (OĽaNO). Omnoho dôležitejšie je však podľa neho prísť s naozaj komplexnými riešeniami. Svoje riešenia však v tejto chvíli nechce prezentovať cez médiá. Chceme ich ponúknuť strane, ktorá najbližšie štyri roky môže jediná rozhodnúť o tom, či nejaký zákon schválený bude, alebo nie, vysvetlil. Ministerstvo vnútra, pod ktoré by mal splnomocnenec od septembra patriť, sa k plánovaným personálnym výmenám zatiaľ nevyjadruje. Konkrétneho kandidáta do funkcie vymenuje vláda.

Premiér Fico pred časom povedal, že úrad splnomocnenca plánuje presunúť na východné Slovensko do Spišskej Novej Vsi, aby bol bližšie k primátorom a starostom, ktorí denne riešia túto problematiku. Už dnes má úrad päť regionálnych kancelárií, a to v Banskej Bystrici, Rimavskej Sobote, Košiciach, Prešove a Spišskej Novej Vsi.

9 debata chyba