Minister Kaliňák trvá naďalej na tom, že Hedviga o útoku klamala

Podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) aj po šiestich rokoch naďalej trvá na tom, že Hedviga Žáková Malinová klamala pri opise udalostí, ktoré sa stali v auguste 2006. Pripomenul, že vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie neznámych páchateľov už v septembri 2006 so záverom, že útok sa nikdy nestal.

24.08.2012 16:58
Robert Kaliňák Foto:
Minister vnútra Robert Kaliňák
debata (305)

„Náš prípad je veľmi jednoduchý. My sme ho uzavreli v septembri 2006 a odvtedy ho nikto nespochybnil a nikto neotvoril. V tejto chvíli koná prokuratúra, nie ministerstvo vnútra ani polícia, ktorá nemá s týmto prípadom už viac ako päť rokov nič spoločné. To, čo som povedal predtým o klamstve pani Malinovej, tak za tým si, samozrejme, stojím a nikto to dodnes nevyvrátil,“ uviedol šéf rezortu vnútra.

Opačný postoj k prípadu Malinovej však zastáva Aliancia Fair-play (AFP). Jej predstavitelia a menšia skupinka aktivistov sa poobede zišli pred Úradom vlády SR v Bratislave, kde položili kvety a verejne sa ospravedlnili Malinovej za postup štátnych orgánov. „Prepáč. Veľmi ma mrzí, že musíš žiť v tejto krajine, veľmi ma mrzí, že si musela za šesť rokov podstúpiť to, čo si podstúpila a že pre teba bol celý život zmenený a poznačený a je to niečo, čo sa už nedá napraviť,“ adresovala Malinovej na podujatí programová riaditeľka aliancie Zuzana Wienk.

O prípad Malinovej sa viaceré médiá začali zaujímať po tom, ako sa objavili informácie, že Generálna prokuratúra SR požaduje jej pozorovanie v psychiatrickom ústave. Urobila tak údajne na podnet v lekárskej správe, ktorú predložil obhajca obvinenej. Malinová pritom podľa predstaviteľov AFP ani po šiestich rokoch nevie, kedy sa mala krivej výpovede dopustiť.

305 debata chyba