Padli obvinenia za vraždu Deáka spred 13 rokov

V prípade vraždy Romana Deáka vzniesol vyšetrovateľ obvinenie voči piatim osobám. Tie sú členmi zločineckej skupiny "sýkorovci." Potvrdila to hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Dozorujúci prokurátor zatiaľ nedostal podnet od vyšetrovateľa na vzatie obvinených do väzby.

26.09.2012 15:29
debata

Informácie o tom, že sa po trinástich rokoch od vraždy Deáka podarilo zadržať podozrivých a vzniesť aj obvinenia priniesol portál čas.sk. Podľa portálu policajti v utorok 25. septembra urobili raziu v Devínskej Novej Vsi v Bratislave a obci Rovinka v Seneckom okrese. Pri akcii zadržali troch mužov, ktorých aj obvinili z Deákovej vraždy. Ďalší dvaja obvinení sú podľa webu na úteku. Na oboch súdy vydali zatykače pre iné trestné činy, píše čas.sk. Polícia sa k prípadu zatiaľ oficiálne nevyjadruje.

Podnikateľa Romana Deáka zastrelili 20. októbra 1999 v bratis­lavskej Dúbravke 19 ranami zo samopalu a pištolí, keď išiel k svojmu luxusnému Mercedesu. Deák obchodoval s ojazdenými autami, hracími automatmi, realitami či reklamou.

debata chyba