Škripek: Holé dievča v tlači poškodzuje vývoj chlapcov

Poslanec Branislav Škripek (OĽaNO), ktorého novelu zákona o ochrane mravnosti detí a mládeže prerokuje parlament na blížiacej schôdzi, odmieta, že chce nejaký zákaz pre médiá, cenzúru alebo, že chce niečo obmedzovať.

26.11.2012 16:40
Branislav Škripek Foto:
Poslanec za hnutie OĽaNO Branislav Škripek
debata (74)

„Ja dokonca nechcem definovať mravnosť, pretože nie som ani cenzor, ani hlavný moralista. Ja len vyzývam k tomu, aby sme sa správali úctivo a zodpovedne. Produkovať môžeme všetko, ale správnym spôsobom,“ povedal s tým, že on len žiada regulovať distribúciu.

Škripek chce, aby nahé telá nemohli byť zobrazené v bežne dostupných denníkoch, ale len v erotických časopisoch. „S ľudským telom je treba vedieť správne narábať. Naše telo nie je len nejaký samorast, ktorý len tak rastie. Tu pokrivkáva pochopenie toho ako pracovať s vlastným telom, ako sa k nemu správať, ako ho správne rozvíjať, ako sa k nemu dobre postaviť a dobre ho používať. My to vôbec nevieme urobiť,“ zdôraznil.

Podľa Škripeka k nahote v médiách sa nevedeli postaviť katolícki biskupi, evanjelickí biskupi, množstvo duchovných, ktorí majú vplyv na túto krajinu, ani množstvo politikov, mediálnych mágov. „Tak kto to teda má povedať? Ja som teraz v zákonodarnom zbore, ja si myslím, že toto je vážny spoločenský problém. Nie som ekonóm, nebudem riešiť v našom parlamente ekonomiku, to nie je moje poslanie, tu sú iní ekonómovia. Ale tí ekonómovia všetci riešia ekonomiku ako by to bola jediná spoločenská mantra, ktorá má vyriešiť všetky problémy. Je to dôležité, ale rovnako dôležitá je aj verejná mravnosť. Bez morálky sa naša ekonomika nepohne,“ povedal Škripek.

Kresťanské Slovensko by bolo podľa Škripeka rado, keby v dostupnej tlači nahé telá neboli. „Je omnoho menšinovejšia časť ľudí, ktorí by po tomto bažili. Keď to chce, tak nech si kúpi erotický časopis. Veď na to sme demokratická spoločnosť, ktorá produkuje všetko, ale dajme to do správnych oddelení, alebo kolóniek. Tvrdím, že holé dievča tam poškodzuje vývoj chlapcov a pohľad chlapcov na sexualitu. Poškodzuje to pohľad dievčat na seba samé,“ uviedol poslanec.

74 debata chyba