Bezák otvorene: Zvolenský vedel o pláne na moje odvolanie

O pláne odvolať Róberta Bezáka z postu trnavského arcibiskupa vedel metropolita Stanislav Zvolenský od začiatku tohto roku, povedal to v sobotnej diskusii televízie TA3 odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák.

15.12.2012 21:11
Bezák Foto:
Arcibiskup Róbert Bezák je medzi veriacimi stále populárny.
debata (200)

Indície o svojom odvolaní cítil podľa svojich slov už v máji. Príkaz cirkvi na mlčanie pred médiami o svojom odvolaní prirovnal k praktikám z čias komunizmu. Myslí si, že sa to začalo pripravovať už od januára 2012.

Za svojim predošlým nadriadeným, bratislavským arcibiskupom metropolitom Stanislavom Zvolenským, ktorého Bezák považoval za svojho priateľa, bol začiatkom mája. Prosil o pomoc, lebo sa mu zadalo, že sa okolo neho „zbiehajú tmavé mraky“, povedal Bezák v TA3 s tým, že Zvolenský ho vypočul a povedal: Kocky sú už hodené.

„Ja som za ním bol ako za mojim priateľom, pán arcibiskup nemôže sa predsa odtiahnuť s tým, že sa za mňa modlí, pretože o všetkom vie od počiatku,“ spresnil.

„Viete, ak sa stane taká situácia, že niekto je dovolaný – to sa nerobí ad hoc, to sa musí pripravovať, niekoľko mesiacov dopredu. Osobne si myslím, že od januára 2012 sa pripravovalo moje odvolanie. A to metropolita Zvolenský musel vedieť,“ skonštatoval.

200 debata chyba