Sulík sa o koaličný potenciál SaS neobáva

Predseda SaS Richard Sulík sa neobáva o koaličný potenciál liberálov do budúcnosti ani po tom, ako aj ich pričinením padla predchádzajúca vláda Ivety Radičovej.

04.01.2013 13:35
Richard Sulík Foto:
Líder SaS Richard Sulík
debata (10)

„Pozrite sa, to nie je tak, že niekto túži po tom, aby zobral niekoho iného do vlády. To je tak, že keď skrátka máte volebný výsledok, tak vás nemôžu obísť,“ uviedol Sulík.

Liberáli podľa jeho slov budú robiť všetko pre to, aby voliča presvedčili, že SaS háji záujmy Slovenska, že neotočí v zásadnej veci a dodrží sľuby, ktoré dala voličom. „Keď sa nám podarí o tomto presvedčiť dostatočne veľa voličov, že my sme tí, ktorí nekradnú a ktorí nemajú korupčné kauzy, tak potom sa táto téma jednoducho ani len témou nestane. Pretože bude samozrejmé, že nebudú vedieť vládnuť bez nás. Môžu si potom akurát vybrať Smer alebo SaS,“ konštatoval na margo koaličného potenciálu liberálov Sulík.

Všetci politickí hráči podľa neho po páde minulej vlády pochopili dve veci. „Po prvé, keď niečo hovoríme, myslíme to vážne. A po druhé, naše zásady sú nám prednejšie ako naše stoličky. A práve preto si myslím, že už k takémuto pádu nedôjde, lebo nabudúce si naši akíkoľvek koaliční partneri veľmi dobre rozmyslia, či nás budú primitívne vydierať, či na nás budú tlačiť, či proti nám budú nechutne intrigovať,“ konštatoval.

SaS si podľa jeho slov po hlave skákať nenechá. „Keby došlo k tej istej situácii, že tak nekorektným spôsobom otočia naši koaliční partneri v zásadnej veci, porušia koaličnú dohodu, ktorú sme mali, že idú proti programovému vyhláseniu vlády, ktoré napríklad požadovalo riadený bankrot Grécka, keď toto všetko spravia, tak my opätovne sa nenecháme primitívne vydierať. Ja teda aspoň budem konať v tejto istej veci úplne rovnako,“ uzavrel predseda SaS.

10 debata chyba