Maďarič: Ak Krajcer vypovedal zmluvu platne, odídem z politiky

Ak sa preukáže, že exminister kultúry Daniel Krajcer (SaS) vypovedal zmluvu na digitalizáciu kultúrneho dedičstva platným spôsobom, súčasný minister kultúry Marek Maďarič (Smer) odíde z politiky. Povedal to v stredu v diskusnej relácii televízie TA3 Téma dňa.

20.03.2013 22:25
Marek Maďarič, Marián Chudovský Foto:
Minister kultúry Marek Maďarič
debata (32)

„Ak sa preukáže že pán Krajcer tú zmluvu vypovedal platným spôsobom a že ona zanikla, áno, ja vtedy odídem z politiky,“ vyhlásil Maďarič. Podobnú otázku dostal aj Krajcer a tiež odpovedal podobne. „Ak by sa ukázalo, že svojim počínaním, priamym konaním som zapríčinil alebo ohrozil projekt digitalizácie kultúrneho dedičstva, tak odchádzam z politiky,“ povedal Krajcer.

Maďarič v stredu na tlačovej konferencii pripomenul, že základnú zmluvu na digitalizáciu s medzinárodným konzorciom Tender Media Group síce podpísal krátko pred voľbami v roku 2010, podpisu však predchádzala medzinárodná súťaž a verejné obstarávanie bolo dodatočne preverené Úradom pre verejné obstarávanie. Po tom, ako po voľbách do kresla ministra kultúry nastúpil Daniel Krajcer, zmluvu vypovedal, podľa Maďariča však právne spochybniteľným spôsobom.

32 debata chyba