Väčšinu Slovenska opäť zasiahne sneženie i dážď

Obyvatelia väčšiny územia Slovenska sa od utorka musia pripraviť na novú nádielku dažďa a snehu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy 1. a 2. stupňa, ktoré začnú platiť v utorok od 18.00.

01.04.2013 15:14
sneh, sneženie, počasie, zima Foto: ,
Podľa meteorológov sa má Slovensko pripraviť na ďalšiu snehovú nádielku.
debata

Očakáva sa, že miestami v okresoch západného a severného Slovenska napadne 5 až 20 centimetrov nového snehu. Výstraha 1. stupňa pred snežením platí pre okresy Bratislava, Senec, Trnava, Malacky, Senica, Skalica, Pezinok, Myjava, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Čadca, Martin, Ružomberok, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa.

Zrážky s úhrnom od 15 do 30 milimetrov sa očakávajú v okresoch Nitra, Nové Zámky, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou, Rožňava, Gelnica a Spišská Nová Ves. Tam platí výstraha 1. stupňa pred dažďom.

Výstrahu 2. stupňa pred dažďom vydal SHMÚ pre okresy Levice, Zlaté Moravce, Partizánske, Žarnovica, Prievidza, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Zvolen, Banská Štiavnica, Krupina, Veľký Krtíš, Detva, Lučenec, Poltár, Brezno, Rimavská Sobota a Revúca. Miestami by tam malo spadnúť 20 až 40 mm zrážok.

Pre sever okresu Nové Zámky platí až do odvolania hydrologická výstraha tretieho stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa. Druhý stupeň je vyhlásený pre okresy Nitra a Levice – východ.

debata chyba