Čaplovič odmietol, že zvažuje svoj odchod z funkcie

Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer) odmietol medializované informácie o tom, že by rozmýšľal o svojom odchode z funkcie.

06.04.2013 14:07
Dušan Čaplovič Foto:
Minister školstva Dušan Čaplovič
debata (29)

„Nikdy som nepovedal, že by som zvažoval, že by som abdikoval z funkcie ministra školstva. Naopak, konkrétne kroky, ktoré sa realizovali za posledné tri mesiace, sú smerované k tomu, aby sa tie úlohy zvládli,“ povedal v diskusnej relácii Sobotné dialógy Rádia Slovensko.

Podľa poslanca Národnej rady SR za KDH a exministra školstva Martina Fronca má opozícia na odvolávanie vyhliadnutých viacerých ministrov súčasnej vlády. Ktorý by však mal prísť teraz na rad ako prvý, zatiaľ povedať nevedel. Čaplovičovi vyčíta viacero vecí, napríklad to, že sa chce vrátiť k jednotnej škole, obmedziť slobodný výber školy, či to, že nezvláda svojich ľudí na ministerstve.

Bývalý šéf rezortu kritizoval toho súčasného aj za správu o stave školstva, ktorú mal do konca marca Čaplovič predložiť do parlamentu. Ako poukázal Fronc, ktorý je podpredsedom školského parlamentného výboru, správu oficiálne nemá a myslí si, že došlo v tomto prípade k porušeniu zákona. Minister to však odmieta, poznamenal, že správu predložili a je pripravená na rokovanie vlády.

Minister Čaplovič podľa svojich slov nevie garantovať, že správa, ktorá okrem iného hovorí o potrebe navýšenia financií do sektora, schváli vláda v takej podobe, ako ju predloží. Poznamenal, že nechce vydierať, ale chce trvať na viacerých veciach. Fronc má však pochybnosti, že kabinet materiál odobrí, problém vidí v peniazoch. Myslí si, že o tie Čaplovič pre svoj rezort málo bojuje, a preto by v prípade správy o školstve mal nastaviť svoj krk, aby ju presadil.

29 debata chyba