Bugár si vie predstaviť spoluprácu s SMK v eurovoľbách

Predseda Mostu Béla Bugár si vie predstaviť spoluprácu jeho strany s SMK v budúcoročných európskych voľbách.

14.04.2013 09:32
Béla Bugár Foto:
Šéf strany Most Béla Bugár
debata (2)

„Viem si to predstaviť tak isto, ako si viem predstaviť aj spoluprácu v rámci volieb do vyšších územných celkov,“ povedal Bugár s tým, že Most chce spolupracovať. Zároveň uviedol, že on osobne nezvažuje kandidatúru do Európskeho parlamentu.

Podpredseda Mostu Zsolt Simon už v strane oznámil, že chce kandidovať za europoslanca. Spoluprácu s SMK si vie predstaviť. S Pálom Csákym, pre ktorého opustil SMK, by však na jednu kandidačnú listinu nešiel. „Neviem si predstaviť byť na jednej kandidátke s človekom, ktorý tým, že nepripustil iný názor ako svoj, rozbil jednotu v SMK,“ povedal Simon, podľa ktorého na Csákyho spôsob vedenia doplatila celá SMK. Simon zdôraznil, že „najväčšou zodpovednosťou predsedu v každej strane je udržať jednotu tejto strany“.

Kandidatúru zvažuje aj Csáky. Ak o kandidatúru bude mať záujem, strana ho podporí. „Keď pán Csáky prejaví o to záujem, tak určite dostane podporu v rámci strany,“ povedal ešte v januári šéf SMK József Berényi. Csáky kandidatúru zvažuje preto, že európske voľby môžu priniesť strane silnejšiu pozíciu.

Eurovoľby sa uskutočnia v roku 2014. V EP je zastúpených 736 europoslancov. Farby Slovenska v ňom háji 13 poslancov – Monika Flašíková-Beňová, Monika Smolková, Katarína Neveďalová, Boris Zala a Vladimír Maňka (všetci Smer), Eduard Kukan a Peter Šťastný (obidvaja SDKÚ), Anna Záborská a Miroslav Mikolášik (obaja KDH), Edit Bauer a Lajos Mészáros (obaja SMK), Jaroslav Paška (SNS) a Sergej Kozlík (HZDS).

2 debata chyba