SaS má podľa Sulíka záujem o reálnu pravicovú alternatívu

SaS má podľa predsedu strany Richarda Sulíka záujem o reálnu pravicovú alternatívu. Ako povedal, na tom sa musí pravica spojiť.

12.05.2013 09:33
Richard Sulík Foto: ,
Predseda SaS Richard Sulík
debata (54)

„Nemôže sa každý hrať na svojom piesočku. Máme záujem o dohody s pravicovými stranami,“ povedal. Podľa Sulíka takáto pravicová alternatíva môže poraziť aj Roberta Fica a jeho Smer. “Len nemôže rok hľadať kandidáta na prezidenta a sedem hodín diskutovať o tom, či pôjde na stretnutie s Ficom alebo nie. To nemôže robiť. A keď to robiť prestane, tak potom ho môže poraziť,“ zdôraznil.

SaS má záujem podporiť takého kandidáta na prezidenta, ktorého podporí maximálne široká opozícia a preto si počká na návrh Ľudovej platformy. „V tomto sú oni na ťahu,“ povedal s tým, že Andrej Kiska a Radoslav Procházka, ktorí chcú kandidovať, sú pre liberálneho voliča prijateľní kandidáti.

SaS chce v najbližšom období upozorňovať, predkladať návrhy, oslovovať ľudí. „My sa budeme mať kde prezentovať a pripomínať voličom a vysvetľovať im, že sme dobrou alternatívou a že sme stranou čestných ľudí,“ dodal. Sulík si nepripúšťa, že by sa SaS po rozštiepení nedostala v roku 2016 do parlamentu. „Vôbec sa mi nechce baviť o tom, že ak SaS nebude v parlamente. To sa môžme baviť v máji 2016,“ povedal s tým, že liberáli sa dostali do NR SR dvakrát. „Sme po dvadsiatich rokoch prvou stranou na zelenej lúke, ktorá sa dostala dvakrát do parlamentu, i keď nie za úplne štandardných okolností. Ale náš jasný cieľ je sa tam dostať tretíkrát,“ uviedol.

54 debata chyba