Kňaz Srholec je presvedčený, že Bezák bude rehabilitovaný

Spomienkovým stretnutím a ďakovnou modlitbou svätého ruženca si vo štvrtok v Trnave asi tristo ľudí pripomenulo štvrté výročie biskupskej vysviacky Róberta Bezáka.

06.06.2013 20:20
Anton Srholec Foto: ,
Katolícky kňaz Anton Srholec
debata (35)

Kňaz Anton Srholec v príhovore povedal, že u arcibiskupa Bezáka si cenil jeho solidaritu s ľuďmi, žijúcimi na okraji spoločnosti. Aj v cirkvi sa podľa neho za posledných dvadsať rokov mnohí dostali na okraj a stali sa "bezdomovcami“

"Našťastie, máme aj v cirkvi novú jar, ktorou sú určité signály od pápeža Františka,“ dodal Srholec a vyslovil presvedčenie, že Bezák bude rehabilitovaný. Matka Róberta Bezáka Gabriela po skončení zhromaždenia povedala, že podľa určitých informácií sa o Bezákov prípad prostredníctvom ľudí zo svojej blízkosti nový pápež zaujíma. Podľa organizátorov pokojného zhromaždenia bolo cieľom Róberta Bezáka budovať arcibiskupský úrad ako cirkevnú inštitúciu 21. storočia, prístupnú všetkým veriacim, dekanátom, farnostiam i reholiam a všetkým ľuďom dobrej vôle nielen na Slovensku, svoju víziu otvorenej cirkvi však nestihol za tri roky pôsobenia v Trnavskej arcidiecéze dokončiť.

Bezáka vysvätil za trnavského arcibiskupa 6. júna 2009 kardinál Jozef Tomko spolu s bratislavským arcibiskupom Stanislavom Zvolenským a apoštolským nunciom na Slovensku Mariom Giordanom. Z riadenia Trnavskej arcidiecézy ho odvolal pápež Benedikt XVI. začiatkom júla minulého roka. Bezákovi priaznivci následne zorganizovali niekoľko zhromaždení a petícií na jeho podporu.

35 debata chyba