Obyvateľom Devína obnovili kyvadlovú dopravu, Starý most už otvorili

Kyvadlová doprava pre obyvateľov Devína je obnovená. Zabezpečuje ju linka x29. Prvý spoj išiel z Devína o 10:00 a z Molecovej ulice v Karlovej Vsi ho do Devína vypravia o 11.00.

08.06.2013 11:35
debata (2)

Konečná zastávka v Devíne je na Slovanskom nábreží. Linka x29 premáva cez Karlovu Ves, Dúbravku a Devínsku Novú Ves obojsmerne bez zastavenia, informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Agáta Staneková. Posledný spoj z Devína pôjde o 22:00 a z Molecovej smerom do Devína o 23:00. Spoj slúži výhradne pre obyvateľov Devína a tých, čo tam pracujú, zdôraznila Staneková.

Pre povodňovú situáciu stále platia v Bratislavskom kraji viaceré dopravné obmedzenia. Od sobotného rána je však už pre chodcov opäť otvorený z oboch strán Starý most, povedala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Naďalej je uzatvorená a neprejazdná Viedenská cesta od vjazdu na parkovisko Incheba po Starý most a rovnako aj Tyršovo nábrežie.

Dopravné obmedzenia platia podľa Považanovej stále aj na Panónskej a Dolnozemskej ceste, kde vodiči musia ísť maximálnou rýchlosťou 50 km/h, cez cestu tu totiž môže prechádzať lesná zver. Uzatvorená je naďalej aj účelová komunikácia od Čunova po Gabčíkovo a účelová komunikácia medzi Devínskym jazerom a Vysokou pri Morave, ktoré sú neprejazdné.

V Devíne je naďalej uzatvorené Slovanské nábrežie. Devínska cesta už v súčasnosti nie je zaplavená, po povodni je ale pokrytá nánosmi bahna a štrku a naďalej sa tam nachádzajú protipovodňové vaky a betónové zábrany. Cesta sa bude preto čistiť a prístupná je iba pre záchranné zložky.

2 debata chyba