Tibor Mikuš dostane vo voľbách do VÚC podporu Smeru

Tibor Mikuš sa bude v jesenných regionálnych voľbách uchádzať o post predsedu Trnavského samosprávneho kraja aj s podporou Smeru. Potvrdil to Mikuš aj krajská šéfka Smeru Renáta Zmajkovičová. Mikuš v súčasnosti kraj vedie, do volieb sa chystá tretíkrát.

25.06.2013 13:48
Tibor Mikuš Foto:
Tibor Mikuš
debata (13)

„Veľmi si cením každú podporu. Mám ponuku aj od ďalších politických subjektov, ale nechcem ešte predbiehať,“ povedal dnes Mikuš. Predpokladá, že tak ako v predchádzajúcich voľbách, aj teraz získa podporu aj u viacerých spoločenských organizácií v kraji.

Smer podporí Mikuša napriek tomu, že ešte pred pár mesiacmi Zmajkovičová odmietla špekulácie o jeho podpore. Ako možný kandidát sa ešte pred časom spomínal aj bývalý trnavský krajský policajný riaditeľ Bystrík Stanko. Podporu Mikušovi vyjadrila už aj SNS či strana jeho bývalého kolegu z HZDS Milana Urbániho SMS.

Kreslo predsedu Trnavského samosprávneho kraja láka okrem súčasného šéfa Mikuša, aj poslancov a exministrov Ivana Uhliarika (KDH) a Józsefa Nagya (Most-Híd), ale aj lídra mimoparlamentnej strany SMK Józsefa Berényiho.

13 debata chyba