Školáci v piatok dostanú vysvedčenia, začínajú sa im prázdniny

Takmer 700-tisíc žiakov základných a stredných škôl si v piatok prevezme koncoročné vysvedčenia. V škole sa objavia poslednýkrát v tomto školskom roku 2012/2013 a čakajú ich dva mesiace prázdnin. Do školských lavíc sa opäť vrátia 2. septembra.

28.06.2013 07:42
škola, škôlka, učiteľka, žiaci, učenie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Škola môže hodnotiť žiaka klasifikáciou, slovným hodnotením alebo kombináciou oboch spôsobov. O konkrétnej forme rozhodne riaditeľ školy po prerokovaní návrhu v pedagogickej ra­de.

Na rozdiel od základných a stredných škôl, prevádzka v materských školách bude cez letné prázdniny v takzvanom letnom režime. Preruší sa nepretržite najmenej na tri týždne, aby bolo možné dôkladne vyčistiť jej priestory, dezinfikovať prostredie a hračky. Zároveň budú zamestnanci čerpať dovolenky. Prerušenie alebo obmedzenie prevádzky má riaditeľka materskej školy oznámiť rodičom aj zriaďovateľovi spravidla dva mesiace vopred, informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák. V miestach, kde je viac materských škôl jedného zriaďovateľa, sa počas prerušenia prevádzky deti sústreďujú do niektorej z nich.

debata chyba