Prieskum: Do parlamentu by sa nedostali SDKÚ ani SaS

SMK by sa podľa najnovšieho prieskumu Agentúry MVK so ziskom 5,1 percenta dostala do parlamentu. Naopak, opozičná SDKÚ by so 4,7 percentami brány národnej rady neprekročila. Víťazom volieb by sa podľa prieskumu stal Smer, ktorý by volilo 44,3 percenta respondentov.

12.07.2013 11:32
Pavol Frešo Foto: ,
Šéf SDKÚ Pavol Frešo. Podľa najnovšiemu prieskumu agentúry MVK by sa jeho strana do parlamentu nedostala.
debata (215)

Druhou najsilnejšou stranou by bolo KDH, ktorému by svoj hlas dalo rovných deväť percent opýtaných. Podľa výsledkov prieskumu by nasledovala Nová väčšina – Dohoda a Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti – obe strany by mali rovnako 7,5 percenta. Parlamentnou stranou by bol aj Most-Híd, ktorý by volilo sedem percent respondentov. Pred bránami parlamentu by okrem SDKÚ ostala aj SNS a opozičná SaS, ktoré by podporilo 3,9 percenta opýtaných.

Smer by tak mal 82 mandátov, klub kresťanských demokratov by disponoval 17 kreslami, potenciálni voliči Novej väčšiny – Dohody a hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti by do parlamentu vyslali po 14 zástupcov, Most-Híd by disponoval 13 zákonodarcami a Stranu maďarskej komunity by zastupovali 10 poslanci. Na voľbách by sa nezúčastnilo 11,8 percenta opýtaných a ďalších 22,7 percenta nevedelo, či by voliť išli, alebo koho by volili.

Prieskum uskutočnila Agentúra MVK v dňoch 2. až 8. júla na vzorke 1 077 respondentov. Ľudia odpovedali na otázku: Ak by sa predčasné voľby do Národnej rady SR konali už dnes, ktorej strane by ste odovzdali svoj hlas?

215 debata chyba