Bezák neprijal ponuku cirkvi na materiálne zabezpečenie

Odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák neprijal ponuku Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na jeho materiálne zabezpečenie.

18.07.2013 11:13
Róbert Bezák Foto: ,
Róbert Bezák v roku 2009, krátko po tom, čo sa stal trnavským arcibiskupom.
debata (216)

Ako povedal sekretár KBS Anton Ziolkovský, s Bezákom sa stretol generálny sekretár biskupskej konferencie Marián Chovanec, ktorý mu tlmočil ponuku biskupov. „Arcibiskup Bezák neprijal ponuku KBS. Ponuka biskupov je však stále platná,“ povedal Ziolkovský.

KBS chcela v spolupráci s Trnavskou arcidiecézou riešiť materiálne zabezpečenie odvolaného arcibiskupa Róberta Bezáka. Bezák totiž príde k 1. augustu o miesto výpomocného duchovného v Radvani a teoreticky by mohol skončiť aj na úrade práce. „KBS rozhodla, že materiálne zabezpečenie Róberta Bezáka je dôležitou úlohou pre KBS v spolupráci s Trnavskou arcidiecézou. Je rozhodnuté, že toto materiálne zabezpečenie bude uskutočnené,“ povedal začiatkom júla predseda KBS Stanislav Zvolenský.

Bezák zatiaľ nemá vyjasnenú svoju budúcnosť. Podľa informácií agentúry SITA by mal pôsobiť v talianskom Busollengu neďaleko Verony v kláštore rehole redemptoristov, ktorej je členom. Redemptoristi tam spravujú Sanktuárium Márie ustavičnej pomoci.

216 debata chyba
Viac na túto tému: #Bezák