Polícia pátra po páchateľovi prepadu banky v Dúbravke

Bratislavskí policajti pátrajú po páchateľovi lúpežného prepadnutia banky na Saratovskej ulici, ku ktorému došlo v utorok (23.7.) predpoludním. Dosiaľ neznámy páchateľ pod hrozbou použitia zbrane ukradol z pobočky niekoľko tisíc eur.

24.07.2013 15:37
debata

„Udalosť sa stala krátko pred deviatou hodinou, keď do banky vstúpil ozbrojený muž, maskovaný šiltovkou a šatkou. Od zamestnankýň chcel, aby mu otvorili pokladnice s hotovosťou, pričom sa vyhrážal použitím zbrane,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Karina Považanová. Po tom, čo mu vystrašené ženy vyhoveli, páchateľ si z dvoch otvorených pokladníc vybral hotovosť v sume niekoľko tisíc eur a so svojím lupom z miesta činu ušiel. Časť odcudzených peňazí, ktoré znehodnotil farbiaci balíček, páchateľ odhodil v blízkosti banky.

Vyšetrovateľ PZ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Muž, po ktorom polícia pátra, je vysoký cca 170 cm, zdanlivého veku 35 rokov. „Podľa doterajších informácií mal na hlave hnedú šiltovku s čiernym šiltom, na sebe mal bielu bundu, na rukách rukavice a v ruke tašku. Maskoval sa aj šatkou a slnečnými okuliarmi,“ informovala Považanová. „Prezradiť ho môžu aj popáleniny, prípadne stopy červeno-hnedej farby deaktivovaného farbiaceho balíčka,“ dodala hovorkyňa.

Uviedla tiež, že priemyselná kamera zaznamenala osobu, ktorá sa krátko pred tým, ako došlo k lúpežnému prepadnutiu, pohybovala v blízkosti pobočky a mohla by významným spôsobom prispieť k objasneniu vyšetrovaného skutku.

Polícia preto prosí verejnosť, aby prispela k nájdeniu páchateľa. Akékoľvek informácie, vedúce k objasneniu prípadu, možno oznámiť na čísle polície 158, na čísle 09610/ 34 155 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #lúpež #prepad banky #pátranie