Zdravotný stav postreleného slovenského vojaka sa výrazne zlepšil

Zdravotný stav slovenského vojaka, ktorého na vojenskej základni v afganskom Kandahári postrelil terorista a utrpel poranenie hlavy, sa výrazne zlepšil a je už mimo ohrozenia života.

26.07.2013 10:40
Fico, Glváč, zranení vojaci Foto: ,
Na snímke premiér Robert Fico (uprostred) a minister obrany Martin Glváč počas návštevy dvoch ťažko zranených vojakov v miestnej nemocnici na vojenskej základni v Kandahári v stredu 10. júla 2013.
debata

Uviedla to hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Stav druhého zraneného vojaka, ktorý pri incidente utrpel priestrel hrudníka, je taktiež stabilizovaný.

„Vojak s priestrelom hrudníka podstúpil minulý týždeň operačné zákroky,“ doplnila Balleková. Dodala, že obidvaja zranení vojaci sú stále hospitalizovaní v americkej vojenskej nemocnici v Landstuhle v Nemecku.

Príslušník afganskej armády v utorok (9.7.) spustil zo strážnej veže medzinárodného letiska v Kandahári streľbu z guľometu na skupinu slovenských vojakov. Pri incidente, ku ktorému došlo pri cvičení, zahynul čatár Daniel Kavuliak. Okrem zosnulého vojaka, ďalší dvaja utrpeli ťažké a štyria ľahké zranenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #terorizmus #Slovenskí vojaci #Daniel Kavuliak