Ministerstvo vybuduje systém na kontrolu vlastníctva cestovných dokladov

Slovensko sa chystá vybudovať informačný systém na kontrolu vlastníctva cestovných dokladov. Ten umožní výmenu informácií v tejto oblasti medzi krajinami EÚ.

27.07.2013 12:14
debata (3)

V tendri hľadá ministerstvo vnútra firmu, ktorá dodá rezortu potrebný softvér aj hardvér. Predpokladaná hodnota zákazky je 620-tisíc eur bez DPH, píše sa v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania.

Obstarávanie sa skladá z dvoch podprojektov. Prvým je dodávka aplikácie pre správu dát a vytvorenie lokálnej slovenskej adresárovej databázy pre kontrolu autenticity cestovných dokladov. Druhou časťou je dodávka aplikácie pre lokálne slovenské rozhranie pre overovanie vlastníctva cestovných dokladov. Súčasťou zákazky musia byť aj licencie softvérového a hardvérového vybavenia a samotné hardvérové vybavenie, ako napríklad servery.

„Povinnosť vybudovať tzv. Single Point of Contact pre výmenu certifikátov pasov a iných cestovných dokladov či povolení na pobyt vyplýva pre Slovenskú republiku z rozhodnutí Európskej komisie,“ ozrejmila Alena Koišová z ministerstva vnútra. Ako dodala, pôjde o komunikačné rozhranie s databázou, ktoré umožní výmenu certifikátov medzi krajinami EÚ, hraničnými inšpekčnými systémami a službou poskytovanou Medzinárodnou organizáciou pre civilné letectvo.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kontrola #pas #občiansky #doklady #hranice