Policajti pri ukrajinskej hranici dostali nové autá

Policajti hraničnej a cudzineckej polície na slovensko-ukrajinskej hranici dostali nové autá. Šesť Peugeotov 207 SW kúpil rezort vnútra spolu za 82-tisíc eur.

28.07.2013 11:47
polícia, policajt, policajti Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

„Majú ich k dispozícii oddelenia hraničnej kontroly vo Veľkých Slemenciach, Topoli, Ubli, Čiernej nad Tisou, Maťovských Vojkovciach a Vyšnom Nemeckom,“ informovala Alena Koišová z ministerstva vnútra. Ako dodala, nákup financovali aj z európskeho Fondu pre vonkajšie hranice.

Rezort vnútra v súčasnosti vyhodnocuje ponuky v rámci veľkého verejného obstarávania nákupu áut. Do tendra v hodnote 23 miliónov eur sa prihlásilo takmer dvadsať firiem. Zo súťaže majú vyjsť traja víťazi, od ktorých bude ministerstvo pre seba aj pre iné rezorty kupovať najbližšie štyri roky autá nižšej strednej triedy. Podľa predpokladov kúpia približne 1 200 áut.

Hraniční policajti zadržali Rusa a dvoch Afgancov

Hraničná a cudzinecká polícia v Sobranciach zadržala v piatok troch cudzincov, ktorí sa snažili prekročiť slovenskú hranicu s Ukrajinou. Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická, na kamerách hraniční policajti spozorovali muža, ktorý neoprávnene prekročil štátnu hranicu s Ukrajinou. Na železničnej stanici v Čiernej nad Tisou ho zadržali a predviedli na oddelenie, kde zisťovali jeho totožnosť. Rusa z krajiny administratívne vyhostili.

Dvoch Afgancov bez cestovných dokladov policajti v piatok zadržali v obci Stakčín v okrese Snina. Obaja štátnu hranicu s Ukrajinou prekročili mimo hraníc a na Slovensku sa zdržiavali neoprávnene. Jeden z cudzincov požiadal o azyl, previezli ho preto do Záchytného tábora v Humennom. Druhého cudzinca, ktorý je neplnoletý, polícia odovzdala pracovníkom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #azyl #polícia #hranice #schengen #cudzinci