Návrat dovolenkárov rieši po krachu Best Choise asistenčná firma

Spoločnosť Koris Bratislava sa počas víkendu snaží zabezpečiť návrat dovolenkárov skrachovanej Cestovnej kancelárie Best Choice, ktorá v piatok vyhlásila úpadok.

04.08.2013 11:59
Dovolenka, cesta, cestovanie Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Podľa informácií Filipa Foltína z Koris Bratislava sú už niektorí turisti doma, niektorí sa práve na Slovensko dopravujú, ale sú aj takí, ktorí ešte na odlet čakajú. Týka sa to destinácií v Egypte, Turecku a Tunisku.

Cestovná kancelária Best Choice má od piatka na svojej webstránke oznam o úpadku. „Vážení klienti, ctení obchodní partneri a milí priatelia, na základe kontinuálneho klesajúceho dopytu o zájazdy do našich ťažiskových destinácií za ostatné letné sezóny, ktorý bol spôsobený ako nepriaznivým vývojom politickej situácie v daných krajinách tak aj nezdravým vývojom konkurenčného prostredia na poli pasívneho cestovného ruchu na Slovensku, sa spoločnosť BEST REISEN – BEST CHOICE s.r.o. dostala do druhotnej platobnej neschopnosti,“ vysvetľujú v ozname.

Na základe týchto skutočností boli podľa oznamu nútení ako CK Best Choice oznámiť úpadok a koniec činnosti k 2. augustu 2013. Cestovná kancelária má uzatvorené povinné zmluvné poistenie zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie v poisťovni KOOPERATIVA, Vienna Insurance Group a to v rozsahu 2,5 milióna eur.

Cestovná kancelária Best Choice pôsobila na slovenskom trhu od roku 2005 ako obstarávateľ zájazdov v rozsahu pasívneho cestovného ruchu do destinácií ako Egypt, Tunisko a Turecko a jej služby využilo ročne tisíce dovolenkárov. „Aj napriek značným investíciám, inováciám a opatreniam za ostatné obdobie, sa nám úpadok odvrátiť nepodarilo. Za prípadné komplikácie sa všetkým zainteresovaným ospravedlňujeme,“ píše sa v ozname.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #Egypt #cestovná kancelária #Best Choise