O zmenách pri prídavku na dieťa mieni Richter ešte rokovať

Tripartita v pondelok nerokovala o návrhu novely zákona o prídavku na dieťa, ktorým sa majú od začiatku budúceho roka sprísniť podmienky nároku na prídavok na dieťa. Ako na tlačovej besede uviedol minister práce a sociálnych vecí Ján Richter, po minulotýždňovom rokovaní s ministrom školstva Dušanom Čaplovičom návrh novely zákona z rokovania Hospodárskej a sociálnej rady stiahol.

12.08.2013 15:51
Ján Richter Foto: ,
Minister práce a sociálnych vecí SR Ján Richter
debata (5)

Nadpis ide sem… ======„Je potrebné, aby si ujasnil vo svojom rezorte mnohé veci, ktoré aplikácia tohto zákona vzhľadom na vzdelávací proces prinesie. Dohodli sme sa na potrebe ďalšieho rokovania,“ povedal Richter. Zmenám pri vyplácaní prídavku na dieťa by sa mala tripartita venovať 23. septembra tohto roka.

„Tento návrh zákona by mal ísť na októbrovú schôdzu Národnej rady,“ povedal Richter. Podľa neho je totiž potrebný priestor na vydiskutovanie navrhovaných zmien pri aplikácii zákona na vzdelávací proces. Podmienky nároku na dávku sa návrhom novely zákona majú rozšíriť o riadne plnenie povinnej školskej dochádzky nezaopatreného dieťaťa. Nedbanie o plnenie povinnej školskej dochádzky sa má odvodzovať nielen od neospravedlnených absencií dieťaťa na vyučovaní, ale napríklad aj od porušovania školského poriadku a pravidiel správania dieťaťa na vyučovaní.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Richter #minister práce a sociálnych vecí #prídavky na dieťa