Cestovky rušia zájazdy do Egypta

Cestovné kancelárie začali rušiť letecké pobytové zájazdy do letovísk Hurgada, Marsa Alam a Makadi Bay. Pre ustavične sa zhoršujúcu situáciu v Egypte pristúpili k tomuto kroku najväčšia slovenská cestovná kancelária Satur, ale aj Hydrotour a Koala Tours.

15.08.2013 14:46 , aktualizované: 17:45
more, kúpanie, voda, dovolenka Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

"Vzhľadom na aktuálny vývoj situácie v Egypte nevieme svojim klientom v najbližších dňoch zaručiť nerušený dovolenkový pokoj a pohodu, pristúpili sme preto k zrušeniu všetkých v najbližšom období naplánovaných odletov tak z Bratislavy, ako aj z Košíc do tejto destinácie. Zrušenie letov do týchto letovísk platí predbežne do 8. septembra 2013,“ vraví Eleonóra Fedorová, generálna riaditeľka CK Satur. Poslední dovolenkári sa s týmto touroperátorom vrátia na Slovensko už túto nedeľu.

Podľa delegátky Lindy Lipovskej však Slováci nebezpečenstvo nepociťujú. "Situácia je tu bezproblémová. V letoviskách je pokoj, ľudia nepanikária. Jedine pri administratívnych budovách, napríklad pri súdoch, sú teraz časté zhromaždenia asi stovky ľudí, ktorí protestujú a nesúhlasia s režimom. Je to však bez krvavých násilností. Večer chodíme do mesta a reštaurácie, bary či diskotéky fungujú klasicky,“ opisuje pre Pravdu život v Hurgade Lipovská, ktorá tu už pôsobí 13 rokov. Ako hovorí, odkedy bola v krajine revolúcia, tak protesty sú tu na dennom poriadku.

"Miestni však neprídu protestovať pred hotel uprostred púšte, preto sme tu v bezpečí. Dokonca sa ešte aj predávali fakultatívne výlety do Luxoru,“ pokračuje Lipovská. O tom, že cestovky rušia zájazdy, sa dozvedela včera a podľa nej je to prirodzené a v poriadku. "Verím, že je teraz aj menší záujem o túto destináciu, takže keď sa na čas predaj zastaví a spustí sa vtedy, keď sa situácia upokojí, bude to lepšie,“ dodáva.

Klienti, ktorí už majú kúpené pobyty s odletom do 8. septembra, môžu pristúpiť k bezplatnému stornovaniu zájazdu a výberu novej dovolenkovej destinácie, alebo v prípade, že nebudú mať záujem cestovať do inej destinácie, môžu požiadať cestovnú kanceláriu na základe predloženia platnej uzatvorenej cestovnej zmluvy o vrátenie peňazí. "Klienti, ktorí budú aj vzhľadom na aktuálnu situáciu v Egypte chcieť do tejto destinácie vycestovať, môžu tak urobiť na vlastné riziko, pričom im takýto zájazd vieme sprostredkovať cez partnerské cestovné kancelárie,“ doplnila Fedorová.

Letecké zájazdy do Egypta zrušila podľa jej obchodného riaditeľa Juraja Sliackeho aj cestovná kancelária Hydrotour. Do letovísk Hurgada, Makadi Bay a Soma Bay nateraz ruší letecké pobytové zájazdy aj cestovná kancelária Koala Tours. Tá žiada všetkých dotknutých klientov, aby sa v čo najkratšom čase skontaktovali s predajnými miestami, kde si kupovali svoj dovolenkový pobyt. Všetkým dotknutým klientom cestovná kancelária garantuje špeciálne zvýhodnené ponuky na dovolenkové pobyty do iných krajín.

Cestovná kancelária Kartago Tours zatiaľ lety do Egypta neruší. "Ľudia sa momentálne pýtajú, či je v krajine bezpečne, pričom cestovná kancelária zatiaľ zrušila len fakultatívne výlety do Luxoru a do Káhiry. Ostatné lodné výlety sme zatiaľ nezrušili, situáciu však neprestajne sledujeme a sme v kontakte s delegátmi,“ tvrdí Silvia Ladvenicová z Kartago Tours.

(Agentúrnu správu sme vymenili za autorský článok.)

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Egypt #Cestovky #Staur #Koala tours #Hydrotour #zájazdy