V kauze spájanej so Sergejom S. mali brať úplatky sudcovia a prokurátor

Do úplatkárskej aféry, ktorej spoločným menovateľom je podnikateľ Sergej S., majú byť namočení aj policajná vyšetrovateľka z Dunajskej Stredy, jej nadriadený i prokurátor z toho istého mesta, no tiež dvaja sudcovia z Bratislavy. Vo svojich Hlavných správach o tom vo štvrtok informovala televízia TA3.

15.08.2013 20:33
debata (22)

„Mali rozhodovať v právnych veciach v prospech osôb zastupujúcich spoločnosť, ktorej meno sa spája s osobou obvineného inžiniera Sergeja S.,“ uviedol pre TA3 hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Sergej S. chcel podľa TA3 úplatkami zahladiť prípad z roku 2004, keď mu polícia zhabala veľké množstvo čierneho alkoholu. Vyšetrovateľka mala podľa televízie Markíza zobrať minimálne 300.000 slovenských korún za to, že nepodá návrh na vzatie podnikateľa do väzby a pri výsluchu sa bude pýtať len vopred dohodnuté otázky. Jej nadriadený mal zinkasovať milión korún. Prokurátor sa mal za podobnú sumu postarať o zastavenie trestného stíhania. Markíza v Televíznych novinách uviedla, že aj keď informácie nie sú potvrdené, vychádzajú z oficiálne začatého trestného stíhania.

Za zhabaný alkohol podnikatelia žiadajú od štátu odškodné 30 miliónov eur. Okresný aj Krajský súd v Bratislave im odškodné potvrdil, čo podľa TA3 tiež nebolo zadarmo. Sudcovia mali dostať za odmenu dva milióny korún na hlavu. Markíza informovala, že podnikatelia mohli žiadať odškodné od štátu na základe potvrdenia od colníkov, ktorí za úplatok priznali, že ich akcia bola nezákonná. Spor o odškodné v súčasnosti rieši Najvyšší súd.

Podnikateľ Sergej S. a jeho syn sedia momentálne vo väzení. Sú obvinení z uplácania pracovníčky daňového úradu v Šamoríne.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #kauza #úplatky #Sergej #Salmanovci