Maďarská polícia žiada o pomoc pri pátraní po lupičoch z Taty

Maďarská polícia požiadala slovenskú stranu o pomoc pri pátraní po štvorici ozbrojených páchateľov, ktorí vo štvrtok predpoludním vylúpili klenotníctvo v severomaďarskom meste Tata a ušli motorovým člnom na slovenské územie.

05.09.2013 18:55
debata

Potvrdila to hovorkyňa polície Komáromsko-ostrihomskej župy Gabriella Léberová. Podľa Léberovej doposiaľ páchateľov nenašli. „Bola nám adresovaná žiadosť od maďarských kolegov, aby sme poskytli súčinnosť pri pátraní po týchto osobách. Pri Radvani nad Dunajom v okrese Komárno už bola vykonaná obhliadka miesta a zaistené stopy,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Podľa predbežných informácií mala skupina podozrivých osôb pri unikaní pred políciou prejsť z Maďarska cez Dunaj na slovenskú stranu na nafukovacom motorovom člne. Tam páchatelia čln podpálili a ušli na motorovom vozidle. Bruchterová uviedla, že bližšie informácie k prípadu zatiaľ nie sú, pretože ho aj naďalej vyšetruje maďarská polícia.

Traja maskovaní lupiči predpoludním so zbraňou v ruke prinútili predavačku klenotníctva odovzdať zlaté šperky s celkovou hmotnosťou zhruba dvoch kilogramov. Štvrtý páchateľ ich čakal v aute, s ktorým z miesta činu ušli. Maďarská polícia vydala o 15.24 h vyhlásenie, v ktorom uviedla, že policajti prenasledovali zločincov z Taty smerom na Ostrihom, keď im pred auto páchatelia hodili kovový predmet a dostali defekt.

Pri obci Neszmély štvorica prenasledovaných podpálila vozidlo a motorovým člnom sa preplavila na slovenský breh Dunaja. Polícia do pátracej akcie popoludní na maďarskej strane nasadila aj vrtuľník z Budapešti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #polícia #Tata