Páchateľ prepadol banku na Krížnej ulici v Bratislave

Neznámy páchateľ v pondelok prepadol pobočku banky na Krížnej ulici v Bratislave. Polícia po ňom intenzívne pátra. Informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

09.09.2013 13:33
pištoľ, zbraň, lúpež, krádež, zlodej Foto:
Ilustračné foto
debata

„Podľa doterajších zistení v čase približne o 11.15 h vošiel neznámy ozbrojený páchateľ do priestorov pobočky banky a pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčok pobočky vydanie finančnej hotovosti,“ uviedla Považanová. Pracovníčky mu však finančnú hotovosť nevydali s odôvodnením, že sú bezhotovostnou pobočkou. Páchateľ následne z pobočky odišiel na neznáme miesto.

„Podľa doterajších informácií sa v pobočke v čase lúpežného prepadnutia klienti nenachádzali, lúpež sa zaobišla bez zranení,“ doplnila hovorkyňa. V súčasnosti sa na mieste nachádzajú policajti a vykonávajú prvotné neodkladné a neopakovateľné ú­kony.

Páchateľom bol muž zdanlivého veku 25–30 rokov, vysoký približne 175 cm, strednej postavy. Podľa dostupných informácií mal na sebe čiernu mikinu, čierne nohavice, biele tenisky a na hlave mal šiltovku tmavej farby. Muž bol ozbrojený krátkou guľovou zbraňou. „V tejto súvislosti sa polícia obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc. V prípade, ak si občania všimli v čase okolo 11.15 h na Krížnej ulici a v jej blízkom okolí unikajúceho muža alebo akékoľvek podozrivé konanie osoby, žiadame ich, aby nám informácie poskytli na bezplatnom čísle polície 158, prípadne tak môžu urobiť aj osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení,“ doplnila Považanová.

debata chyba
Viac na túto tému: #banka #prepad #Krížna