Kľúčového svedka v kauze vraždy v Moste súd nevypočul

Kľúčového svedka Nikolu P. v procese s údajným objednávateľom vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004 Radoslavom M. v pondelok Okresný súd Bratislava I odmietol vypočuť.

09.09.2013 13:47
debata

Ide totiž o muža, ktorý je v prípade vraždy, avšak v inom súdnom procese, obžalovaný z toho, že sa na likvidácii priamo zúčastnil. S postupom a zdôvodnením súdu nesúhlasila dozorujúca prokurátorka. Po jej argumentácii sudca výsluch Nikolu P. ešte zváži.

„To rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktoré spomínal pán predseda senátu, rieši úplne inú záležitosť,“ povedala prokurátorka. Nikolu P. v pondelok predviedli na pojednávanie s čiernou kuklou na hlave. Stiahol si ju až pred senátom, kde televízne kamery nesmú nakrúcať. Sudca mu potom oznámil, že ho nevypočuje a vysvetlil mu prečo. „Dúfam, že súd zmení názor a v čo najkratšej dobe ma vypočuje. Mám čo k tomu povedať, nielen k vražde v Moste pri Bratislave, ale aj ďalším skutkom,“ povedal pri odchode z pojednávacej miestnosti Nikola P. Z rovnakého dôvodu súd odmietol vypočuť aj Branislava A., ktorý mal na obete v Moste pri Bratislave strieľať.

Najdlhšie v pondelok pred súdom vypovedal Peter Tirpák. Muž, ktorý mal ísť v decembri 2004 spolu s Branislavom A., Nikolom P. a Jozefom B. zavraždiť bývalého policajta Juraja Gálu. Tirpák je kľúčovým svedkom v procese s vykonávateľmi vraždy. V tomto procese vypovedal vlani v apríli. Popísal priebeh celej akcie a takmer zhodne vypovedal aj v pondelok. Podľa jeho slov bol objednávateľom vraždy Karol M.

Gála mal prísť o život na konci roku 2004. Okolo jeho domu v Moste pri Bratislave ho podľa prokuratúry čakalo komando, ktoré ho malo zlikvidovať. Namiesto toho však údajne omylom prišli o život Gálova družka a jeho desaťročný syn. Z vraždy sú obžalovaní Branislav A., Jozef B., Nikola P. a Karol M., ktorý údajne žije v stredoamerickom Belize.

debata chyba
Viac na túto tému: #mafia #vražda #streľba #Most pri Bratislave