Prejdú čistky v CME aj do Markízy?

Pod vedúcimi manažérmi televízie Markíza sa údajne trasú stoličky. Podľa informácií, ktoré sa v utorok objavili na viacerých weboch, je odchod generálnej riaditeľky Zuzany Ťapákovej iba otázkou času. Definitívne rozhodnutie by vraj malo padnúť už v najbližších dňoch zo strany vlastníka Markízy spoločnosti Central European Media Enterprises (CME).

10.09.2013 15:00 , aktualizované: 18:00
ťapáková, markíza Foto:
Zuzana Ťapáková.
debata (34)

Ťapáková pre Pravdu v utorok uviedla, že o svojom odchode nevie nič. „Nerozumiem, normálne pracujem,“ napísala. Oficiálne reakcie z prostredia televízie sú vyhýbavé. Kým Markíza odkazuje na centrálu CME, jej hovorca Mark Kobal v utorok povedal, že personálne zmeny nebude komentovať. Podľa portálu strategie.sk by sa o odchode Ťapákovej malo rozhodnúť do dvoch týždňov.

Prípadné zmeny v televízii môžu súvisieť s nedávnym odstúpením prezidenta a výkonného riaditeľa CME Adriana Sarbu, ktorý sa vzdal funkcie pred necelými troma týždňami. Dôvody rezignácie spoločnosť nijako nevysvetlila. Hovorilo sa však o zlých hospodárskych výsledkoch mediálnej skupiny. Keďže Sarbu sa v dohode so skupinou zaviazal k mlčanlivosti, situáciu nekomentoval ani on.

V Markíze sa podľa jej vedenia začali v posledných mesiacoch zlepšovať výsledky sledovanosti aj tržieb. Aj v súvislosti s tým Ťapáková v utorok na svojom facebookovom profile napísala, že je s prácou spravodajského tímu televízie spokojná. Narážala tým najmä na presun večerného spravodajstva TV JOJ do rovnakého času, ako má Markíza.

Ťapáková nastúpila na post šéfky televízie v októbri 2010 po odchode Václava Miku. Predtým bola riaditeľkou Centra marketingu v Markíze, v ktorej pôsobí už od roku 1996.

Podľa informácií Pravdy z prostredia televízie by sa zmeny v tomto médiu nemali skončiť len pri vedení, vyhnúť by sa im nemal ani televízny program. Od októbra by pre nízku sledovanosť mali skončiť Nočné televízne noviny a spolu s nimi podľa zdroja z Markízy skončí pravdepodobne aj moderátorka Miriam Šmahel-Kalisová. Tá v utorok svoj údajný odchod nechcela komentovať. Hovorí sa aj o odchode riaditeľa centra reklamy Mateja Ribanského.

Odchod Rumuna Sarbua vyústil do personálnych zmien aj v iných dcérskych spoločnostiach skupiny CME. Koncom augusta skončil vo funkcii riaditeľ spravodajstva českej televízie Nova Vladimír Mužík. Po vzájomnej dohode, ktorú uzavrel s televíziou s okamžitou platnosťou, ani on nijako nezdôvodnil toto rozhodnutie. Mužík, ktorý bol v minulosti aj šéfredaktorom Nového Času, pôsobil v Nove od roku 2011 a patril do úzkeho okruhu Sarbuových spolupracovníkov.

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Markíza #Ťapáková