Vrtuľníkoví záchranári v Bratislave a Trenčíne končia

Ministerstvo zdravotníctva nestihlo predĺžiť licencie Vrtuľníkovej záchrannej službe v dvoch krajských mestách, v Bratislave a v Trenčíne.

11.09.2013 19:50
Letecká záchranná zdravotná služba Foto:
Ilustračné foto.
debata (30)

Už od polnoci preto prestane v Bratislave a v Trenčíne lietať vrtuľník rýchlej záchrannej zdravotnej služby. Sedem stredísk vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby sa o predĺženie licencie od ministerstva zdravotníctva uchádzalo už od mája. Až v stredu im ministerskí úradníci oznámili, že piatim strediskám licenciu predĺžili, ale dvom – Trenčínu a Bratislave nie, informovala TV Markíza vo večernej hlavnej spravodajskej relácii Televízne noviny.

Dôvodom je, ako uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková, že na týchto päť stredísk sa prihlásil iba jeden uchádzač, a to súčasný prevádzkovateľ a na ďalšie dva sa prihlásilo viacero uchádzačov. Preto to rozhodovanie je zdĺhavejšie a najbližšie sa o týchto dvoch bodoch bude rozhodovať v pondelok. Podľa Čižmárikovej v prípad potreby zasiahnu v Bratislavskom a Trenčianskom kraji vrtuľníkoví záchranári z iných krajov, keďže majú licenciu zasahovať na celom Slovensku. Ako však povedal profesionálny pilot, v prípade zásahu pri dopravnej nehode pri Malackách by letel vrtuľník z Bratislavy iba deväť minút, ale z Nitry až 22 minút.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Trenčín #záchranári #vrtuľník