Utečenca Dávida chytili v Rakúsku, znovu však utiekol

Nezvestný 15-ročný Dávid Meluš z Krnče, po ktorom od 3. septembra pátrali topoľčianski policajti, stovka vojakov, psovodi i vrtuľník sa našiel v zahraničí. Krátko po jeho vypátraní sa však opäť stratil.

12.09.2013 15:00 , aktualizované: 15:28
SR Topoľčany polícia pátranie Dávid Meluš NRX Foto: ,
Dávida Meluša z Krnče našli rakúski policajti v Salzburgu.
debata (3)

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Božena Bruchterová. „Policajti počas pátrania prešli lesy, okolité dediny, neobývané domy a zbierali všetky informácie, ktoré by pomohli pri pátraní po chlapcovi. Pátrači a kriminalisti vykonávali previerky operatívneho charakteru a zisťovali informácie od osôb, ktoré boli pravdepodobne naposledy v kontakte s nezvestným,“ uviedla.

Nezvestný Dávid Meluš bol napokon vypátraný v stredu 11. septembra večer v Rakúsku – v meste Salzburg. Na odpočívadle diaľnice si ho všimli rakúski policajti, ktorí okamžite kontaktovali slovenskú políciu. „Chlapca dočasne umiestnili do sociálneho zariadenia pre mladistvých v Salzburgu, kde si vo štvrtok pre svojho syna mali prísť rodičia. Dávid Meluš však zo sociálneho zariadenia v Salzburgu ušiel. Pátranie po 15-ročnom chlapcovi z okresu Topoľčany tak ďalej pokračuje,“ uviedla Bruchterová.

Dávid Meluš sa stratil po tom, ako šiel ešte v pondelok 2. septembra ráno z Krnče k stomatológovi do Solčian. Z čakárne však odišiel a odvtedy sa svojim blízkym neozval. Nezvestný je asi 182 centimetrov vysoký, štíhlej postavy. Má tmavšie blond vlasy a modré oči. Mal opuchnutú tvár v dôsledku bolestivého zuba. Oblečené mal tmavošedé nohavice, čiernu mikinu na zips a šedé tenisky.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #útek #zubár #david