Najvyšší súd dostal materiály kompromitujúce Daniela Lipšica

Kompromitujúce materiály na nezaradeného poslanca Národnej rady (NS) SR Daniela Lipšica (NOVA) v stredu prišli poštou na Najvyšší súd SR, informovala o tom Kancelária predsedu NS SR s tým, že išlo o anonymné podanie.

18.09.2013 14:32 , aktualizované: 17:08
parlament, fico, lipsič Foto: ,
Daniel Lipšic
debata (83)

Podľa informácií z kancelárie súdu, toto podanie bolo odstúpené Generálnej prokuratúre SR na prešetrenie pre podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov ako ohováranie, únik utajovaných skutočností, nezákonný zásah do súkromia a podobne. „Nikdy sa neznížim k tomu, aby som napriek zákernosti pána Lipšica využíval nezákonné prostriedky a anonymy ako on. Vždy postupujem čestne aj na úkor mediálnych prehier,“ reagoval prostredníctvom svojej kancelárie predseda súdu Štefan Harabin.

Nezaradeného poslanca Daniela Lipšica informácie o údajných kompromitujúcich materiáloch neprekvapili. „Málokto si asi myslí, že je náhoda, že pánovi Harabinovi niekto pošle nejaký údajne kompromitujúci materiál deň po tom, ako vystúpim v parlamente a preukážem spojitosť vlády Roberta Fica a J&T,“ reagoval Lipšic.

Pripomenul, že rôzne údajné kompromitujúce materiály na jeho osobu prichádzali aj keď otvoril vyšetrovanie kauzy Gorila. „Začali sa objavovať kompromitujúce materiály o mojom pôsobení vo vojenskej rozviedke, rôzne podvrhnuté dokumenty vojenského spravodajstva. To znamená očakávam niečo podobného charakteru,“ povedal Lipšic.

83 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #ohováranie #Najvyšší súd SR #Daniel Lipšic