Obvineného v prípade vraždy Deáka dopravili na Slovensko

Mareka T., ktorého slovenská polícia obvinila v prípade vraždy podnikateľa Romana Deáka, dopravili na Slovensko, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová. Obvineného deportovali zo Seychel.

18.09.2013 17:03
debata

„Marek T. sa nachádza už na území Slovenskej republiky a bude v zákonnej lehote predvedený pred sudcu Špecializovaného súdu,“ povedala Dobiášová.

Podľa predchádzajúcich mediálnych informácií mali Mareka T. zadržať na Seychelách 4. septembra. Tamojšie úrady mu tiež odobrali občianstvo a prestala ho chrániť seychelská ústava. Podľa medializovaných informácií sa miestna polícia už skôr pokúsila Mareka T. vyhostiť na základe porušenia miestnych zákonov. Na palube lietadla však narobil taký rozruch, že ho kapitán lietadla nechal vysadiť. Podnikateľ mu vraj totiž povedal, že nepozná mužov, ktorí ho sprevádzajú, nekúpil si letenku a let nie je jeho rozhodnutie. Kapitán si mal potom vyžiadať od policajtov dokumenty o eskorte a zistiť, že nie sú podpísané. Napokon ho prepustili na slobodu.

Podnikateľ Roman Deák bol zavraždený v bratislavskej Dúbravke v októbri 1999, a to 19 ranami zo samopalu a pištolí kalibru 7,65 a 9 mm Luger, keď prichádzal k svojmu luxusnému mercedesu. Strely ho zasiahli do hrudníka a tváre. Mareka T. obvinili po vyše 13 rokoch od jeho vraždy. Obvinenie z prípravy vraždy podnikateľ odmieta.

debata chyba
Viac na túto tému: #mafia #vražda #Deák #Seychely